Nieuwe KNAF regels m.b.t. de integriteit/veiligheid van de rolkooi

Nieuwe KNAF regels m.b.t. de integriteit/veiligheid van de rolkooi

14 oktober 2021 0 Door Bjorn

Nieuwe KNAF regels m.b.t. de integriteit/veiligheid van de rolkooi

Vanaf 2022 heeft de KNAF / FIA nieuwe regels m.b.t. de integriteit, dus de stevigheid en veiligheid van de rolkooi. Dit betekend onder andere dat een zogenaamde extra knik in de A stijl buizen niet langer is toegestaan. Zie afbeelding voor een voorbeeld wat niet langer is toegestaan in 2022. De zogenaamde extra knik kan bij een harde crash, met impact op het dak, het begeven en dus een gevaar vormen voor de coureur.

Veiligheid staat bij de JYR voorop en we volgen daarin dan ook veelal het advies van de KNAF en FIA. Ook in deze. Vanaf 2022 zullen er geen nieuwe auto’s toegelaten worden met desbetreffende knik en worden bestaande auto’s verzocht om hun rolkooi voor de volgende race aan te passen.

Voor toekomstige deelnemers en of deelnemers die met een extra auto willen komen raden we aan om goed uit te kijken bij het aanschaf van een nieuwe race-auto. De markt wordt momenteel overspoeld met auto’s met dit type rolkooi omdat deze niet langer gebruikt mogen worden bij KNAF evenementen.