JYR meets Historische Grand Prix

JYR meets Historische Grand Prix

9 mei 2021 0 Door Bjorn

Zoals 30 april al bekend gemaakt tijdens de JYR hebben we deze zomer nog wat extra’s in petto voor jullie: “JYR Meets Historische Grand Prix“.

We zijn uitgenodigd door de organisatie van de Historische Grand Prix om mee te doen aan het evenement en zo rijders en publiek een leuke dag te bezorgen.

De Historische Grand Prix is van vrijdag 16 juli t/m zondag 18 juli. Goed om te weten: Dit valt voor velen samen met het begin van de zomervakantie.

Wij zijn gevraagd om op vrijdag 16 juli en zaterdag 17 juli mee te doen met het volle programma van de Historische Grand Prix. Op vrijdag 16 juli zal er sprake zijn van een uur vrije training en op zaterdag 17 juli zullen we een uur racen. Dus geen traditionele endurance race, maar een vrije training en een zogenaamde sprint race.

Dit zal op beide dagen hoogstwaarschijnlijk aan het einde van de dag plaats vinden, maar het programma is nog niet definitief. Het thema van de Historische Grand Prix is 1985, oftewel de laatste F1 op Zandvoort. Dat valt natuurlijk goed samen met ons thema van afgelopen en aankomende races. Heb je je auto nog niet gepimpt als F1 auto, doe dit dan wel voor de HGP!

 

Belangrijk om te weten voor de race op zaterdag is dat het anders zal zijn dan anders. De baan wordt waarschijnlijk aangepast, wellicht een extra chicane, er zullen een aantal verplichte stints zijn (3 a 4), en er zal wellicht sprake zijn van wat ludieke straffen zoals we die in het verleden al wel vaker hebben gehad met de JYR. Kortom een leuke, grappige en uitdagende race voor coureur en toeschouwer.

Inschrijven voor “JYR Meets HGP” kan nu via de registratie pagina. Vanuit de HGP en vanwege COVID-19 wordt opnieuw gevraagd dat iedereen zich aanmeld, dus zowel coureurs als ondersteund personeel.

De kosten voor deelname zijn 100 euro voor inschrijving van auto en deelname van 3 personen. Elke extra deelnemer kost 25 euro extra. Betalen doe je vlak voor het evenement.

Tijdens het evenement krijgen de auto’s een mooi plekje op het Paddock, zodat rijders en publiek de bolides kunnen aanschouwen. Overnachten (met camper) kan op een speciaal aangewezen plek op het terrein van Circuit Zandvoort. Bij inschrijving krijgt iedere deelnemer tevens een entreebewijs voor de HGP voor het hele weekend (geschatte waarde van 55 euro).

 

WhatsApp

Nog geen lid van onze whatsapp groep? Mail ons op info@jyr.nl en we sturen je een link om lid te worden. Op die manier blijf je op de hoogte van onze evenementen.

 

Vragen

Heb je verder nog vragen? Benader ons dan via e-mail op info@jyr.nl of op de WhatsApp!