JYR X: 20 maart 2020

JYR X: 20 maart 2020

3 december 2019 0 Door Bjorn

Datum bekend

We hebben een datum voor de tiende edite van de Junkyardrace. We gaan weer racen op vrijdag 20 maart 2020! En dan wel op het nieuwe F1 circuit van Circuit Zandvoort. We zullen een van de eerste zijn die een endurance race houden op het nieuwe circuit dus iedereen zal ons nauwgezet in de gaten houden.

Inschrijven kan al meteen via onze registratie website!! Wat wellicht meteen opvalt is de nieuwe prijs. Na vijf jaar en negen edities op circuit Zandvoort zien we ons toch genoodzaakt om ons eerste prijsverhoging door te voeren, van 850 euro naar 950 euro. De steeds hogere huurprijzen en het aangepaste BTW tarief van afgelopen jaar zijn hier de oorzaak van. We hopen op jullie begrip.

Thema

Terug naar de race van 20 maart! Zoals jullie weten is het thema F1. En van ons de vraag aan jullie om in de originele livery te komen van historische F1 teams. We hebben inmiddels al heel wat aanmeldingen/toezeggingen:

 • de 2007 Spyker F1
 • de B188 Benetton
 • de B194 Benetton
 • de B195 Benetton
 • de RS19 Renault (Nico Hulkenberg – nr 27)
 •  de EJ199 en/of EJ10 (Jordan Livery 1999-2000)
 • Onyx Moneytron
 • Alfa Romeo racing
 • de Lotus Honda 99T van Ayrton Senna
 • Arrow A21 uit 2000 van Jos Verstappen
 • de 1989 Camel Lotus 101

Dat wordt een schitterende line-up in de pitlane! Onze vraag aan alle teams om hier zeker aan mee te doen om het plaatje helemaal compleet te maken!

Wat moet je verder weten over de aankomende editie?!

De werkzaamheden aan het circuit zijn hoogstwaarschijnlijk 20 maart nog niet helemaal afgerond en het is nog niet duidelijk hoe we het circuit aantreffen. Wat wel duidelijk is is dat we dan zullen kunnen racen, maar hoe de paddock eruit zal zien en of we pitboxen tot onze beschikking hebben is nog onduidelijk. Wij zullen in ieder geval ons best doen om er weer een gezellig evenement van te maken!

Verder kun je nog rekenen op wat kleine aanpassingen op het reglement, zo zullen we het uitdelen van bonus rondes herzien, mag je maar 1 race stoel in de auto hebben, herzien we het aantal verplichte stints, zullen we moeten kijken of de referentietijd nog voldoet en wachten we nog op de 2020 update van het KNAF reglement om te kijken of er nog aanpassingen zijn die wij wellicht meenemen in ons reglement, al is de verwachting dat dat geen geen grote wijzigingen zullen zijn.

Zover alles wat je moet weten over de aankomende jubilieum editie! Schrijf je snel in! we zitten inmiddels al op 10 aanmeldingen.

Tot 20 maart!